Borger
Cycling

We leave no one behind

Ons reglement

Iedereen fietst mee in Borger Cycling kledij.

Indien we in groep rijden met minimum 15 fietsers, zijn we in België niet verplicht om de fietspaden te volgen en mogen we per twee op de rijbaan rijden op voorwaarde dat we gegroepeerd blijven. In Nederland geldt deze regel niet.

We roteren volgens het kettingsysteem. We rijden steeds 2 aan 2. Aan de linkerkant schuift iedereen mee op tot vooraan het peloton. Het kopwerk hou je vol naargelang je het tempo kan aanhouden. Wie het niet kan, schuift onmiddellijk door. Wie wel kan: maximum 2 km x 2 = 4 km kop en dan doorschuiven. Langs rechts schuif je door naar achteraan. Bij tegenwind draaien we sneller door om toch de vooropgestelde snelheid te kunnen behouden.

Wie geen kop wil doen, schuift in naar de tweede of derde plaats rechts, zodanig dat diegene die kop willen doen, ook hun 4 km kunnen doen.

We gebruiken ons gezond verstand en verwittigen elkaar bij tegenliggers of obstakels op de weg.

Aan het begin van het seizoen worden er 2 wegkapiteins (per groep - kort en lang) aangeduid. De taak van de wegkapitein is om een fluitsignaal te geven:

  • 1 x fluiten: het ontstaan van gaten in het peloton = tempo verlagen
  • 2 x fluiten: platrijden = stoppen

Dit zijn richtlijnen waarvan door weersomstandigheden of andere onvoorziene omstandigheden kan worden afgeweken.

Ieder lid wordt automatisch aangesloten bij de Vlaamse Wielrenners Bond na betaling van zijn of haar lidgeld.

Bij vragen kunt u ons steeds contacteren op volgend emailadres: info@borgercycling.be.


Vlaamse Wielrenners Bond - VWB

  • De VWB verzekering dekt alle lichamelijke ongevallen + B.A. + rechtsbijstand, 2424 ook in het buitenland. Ook wanneer je met een gewone fiets gaat fietsen of op een e-bike, ligfiets, tandem, … Naast fietsen zijn ook zwemmen, joggen, wandelen, fitness, atletiek en turnen verzekerd. De verzekering dekt echter geen materiële schade.
  • Wat te doen bij een ongeval? Ongeval aangifteformulier downloaden van de VWB website en opsturen samen met eventueel ontvangen originele onkostennota’s per mail naar raf.stylman@ethias.be
  • Daarnaast zit in deze verzekering ook gratis pechverhelping in België en tot 50 km over de grens. Dit geldt voor alle types fietsen, ook e-bikes. De pechbijstand is binnen 45 minuten ter plaatse. Indien de fiets niet ter plaatse rijklaar kan gemaakt worden, dan zal de fietser met fiets naar de gewenste of dichtstbijzijnde fietshersteller worden gebracht of naar het vertrekpunt van de fietstocht. Kosten van wisselstukken zijn niet gedekt. Bel bij pech gratis naar het noodnummer: 0800 787 62 of vanuit de aan België grenzende landen: +32 2 773 61 33.
  • Via de meeste ziekenfondsen kan je een deel van je VWB lidgeld terugkrijgen. Meestal is dit ongeveer 15 euro per gezinslid. Meer info op www.vwb.be/89/Info-ziekenfonds.
  • Je kan je gezinsleden (die op hetzelfde adres wonen) ook gratis mee aansluiten. Dat doe je op de website via mijn beheer -> gezinsleden.
  • Indien je bent verhuisd of je gezinssamenstelling is gewijzigd, dan moet je dit zelf aanpassen op de VWB website.

Onze sponsors

Met dank aan onze sponsors.


Onze ritten

Bekijk hier onze volgende geplande ritten.


Wil je lid worden?

Vul snel ons inschrijvingsformulier in om lid te worden van onze club.


Inschrijven als lid

Contacteer ons

Heb je een vraag? Aarzel dan niet om ons te contacteren.


Stuur ons een email